Інновації



МАТНАКАШ

Матнакаш – це традиційний вірменський хліб, спечений у формі товстого овального коржа. Його випікають з пшеничного борошна різного помелу в спеціальній печі – тандирі. З вірменського назва «матнакаш» походить від двох слів «мат» (палець) і «кашел» (тягнути), тому це слово можна перекласти як «розтягнутий пальцями».
Технологи компанії “Золота миля” розробили спеціальну суху суміш, що допомагає створити класичний матнакаш в умовах промислового виробництва. 

Переваги:

  • сприяє утворенню тонкої хрусткої скоринки;
  • сприяє утворенню крупнопористої еластичної структури м’якуша;
  • збільшує об’єм готових виробів;
  • подовжує термін зберігання продукції;
  • надає неймовірний приємний смак та аромат.

Дозування: 8 – 10% від кількості борошна.
Для розширення асортименту лінійки такої продукції в тісто додають свіжу зелень (мікс кропу та петрушки) різноманітні овочі й твердий сир, а поверхню змащують завареним борошном перед випіканням.

Останнім часом такий продукт набуває більшого попиту. Лаваші можна придбати не тільки в пекарнях національної випічки, але й на полицях супермаркетів та в точках реалізації промислових виробників. Особливою популярністю матнакаш користується серед молоді і використовується як «перекус на ходу».

Купити суміш “матнакаш” оптом можна в компанії “Золота миля”. Наші контакти – тут.

Підписатися на розсилку новин:
  • captcha