News



Сучасні тренди в оздобленні великодніх виробів

Світле Христове Воскресіння — найбільше та найочікуваніше свято весни. З ним пов’язано чимало традицій, народних обрядів та символів, і, звичайно, його неодмінними атрибутами є смачні паски та різнобарвні писанки.

З давніх-давен випікання святкових виробів асоціюється з благоговінням, великою наснагою та любов’ю. Безумовно, паска — головний і невід’ємний символ свята. Тому до її випікання господині готуються заздалегідь: ретельно підбирають найкращу сировину, оригінальні рецепти, автентичні прикраси.

Сьогодні на полицях можна зустріти широкий асортимент продукції, що вирізняється своєю неповторністю та самобутністю. Так, до тіста додають цедру лимона, апельсина, лайма, різноманітні спеції (корицю, кардамон, бодян, шафран) та все частіше пропонують випічку без додавання дріжджів. Значної популярності останнім часом набуває сирна бездріжджова випічна паска. Розповсюдженими також стали класичні італійські кекси «Panettone», які сподобались нашим споживачам завдяки легкій, ніжній структурі м’якушки і насиченому смаку. В якості наповнювачів, окрім звичних родзинок та цукатів, також використовують в’ялену журавлину та вишню, курагу, мигдаль, фундук, фісташки і навіть гарбузове насіння.

Якщо рецептури виробів змінюються поступово, то їх оздоблення кожного року набуває нових форм, кольорів і різновидів. Сьогодні, як і раніше, поверхню пасок прикрашають цукрово-білковою або кондитерською глазур’ю. Традиційна біла глазур символізує собою очищення та початок нового життя. Її приготування — досить складний та тривалий процес. Для отримання якісної помадки необхідно чітко дотримуватись співвідношення компонентів та технології виробництва. Щоб спростити цей процес та задля зручності нанесення, останнім часом широко застосовують сухі цукрові глазурі, що відновлюються та заварюються гарячою водою. Їх перевагами є швидке приготування та застигання на поверхні виробів, стабільна структура, без розтріскування й зміни кольору в процесі зберігання і транспортування.

Цьогорічною тенденцією в оздобленні святкової випічки є використання кольорових помадок. Багата палітра складається зі спокійних пастельних відтінків блакитного, синього, бузкового, фіолетового, лавандового, лимонного та зеленого кольорів. А поєднання помадки з меренгами та печивом «Macaron» більш насичених відтінків того ж кольору надають композиції єдності та гармонійності.

Значну частину серед споживачів великодньої випічки становлять молодь та діти. Тому можна дещо змінити традиційні прикраси на веселкові маршмелоу, маленькі зефіринки, желейні та карамельні фігурки різної форми. Завершеності цьому оздобленню надасть яскраве та веселе пакування. Без сумніву, така продукція приверне увагу та не залишить байдужим жодного.

Цьогоріч також буде використовуватись класична різнобарвна нонпарель, карамельні та шоколадні кульки, елементи з мастики й айсингу. Тема сушених квітів також не втратить своєї актуальності. Особливої уваги заслуговують карамелізовані бутони або пелюстки фіалок, троянд, шипшини та інших декоративних квітів. Така паска завжди виглядає естетично, креативно й привабливо.

Гастрономічним відкриттям цього року стане поєднання смаків оздоблювальних напівфабрикатів. Пропонуємо поверхню виробів покривати різними джемами та горіхово-мигдалевими пастами, наприклад кондитерським напівфабрикатом «Маропан», зверху наносити цукрову помадку чи шоколадну глазур. Таке поєднання дасть змогу відчути оригінальність смаків щедрої паски. А декорування цукатами апельсина, лимона, ківі, дині, кокоса, банана та різноманітними горіхами додасть традиційній випічці екзотичних нот. Великодню тематику теж доповнять пряникові вироби у вигляді яєць та неїстівні аксесуари — топери з написами «Христос Воскрес». Модною тенденцією не перший сезон залишається надання продукції глянцевого та блискучого ефекту за допомогою кандуринів та декогелей, що підкреслюють її урочистість та винятковість.

До оформлення пасок можна підійти більш творчо, об’єднавши символіку свята з несподіваними елементами. Мова йде, перш за все, про молекулярний бісквітний мох. Сьогодні ця фактурна прикраса вважається одним з найбільш популярних елементів декору. Натхненні його незвичною красою, новатори компанії «Золота миля» розробили спеціальну технологію, яка допоможе з легкістю створити цей вишуканий продукт.

Технологи нашої компанії створили ряд сумішей для великодньої випічки, використання яких надає змогу розширити асортимент своєрідними виробами з подовженими термінами зберігання, скоротити час ведення технологічного процесу та спростити його. Щорічно ми збираємо в Інноваційному центрі спеціалістів з усієї країни, презентуємо для них нові рецептури та технології, трендові та інноваційні елементи оздоблення, креативні рішення щодо створення святкової випічки.

Напередодні Світлого свята Христового Воскресіння бажаємо всім читачам, щоб переможний дух надії, радості й всепрощення супроводжував Вас і Ваші родини, давав сили та наснагу для справ на добробут і процвітання нашої рідної України.

Subscribe to newsletter:
  • captcha