Новини



Ми не слідуємо трендам. Ми створюємо їх…

Пасха Христова є найвищим, радісним і урочистим святом над святами й торжеством із торжеств.  Справді, наближається весна, а з нею й свято Воскресіння Господнього. Традиційно господині та промислові виробники будуть дивувати ошатними пасочками і спеціальними пропозиціями.

Які ж тренди чекають на наших споживачів цієї Великодньої кампанії?

Тендітна розкіш. З кожним роком набувають популярності Великодні  вироби на основі натуральної сировини. Так, Великодні кекси з сиром, бездріжджова  випічка та паски на вершковому маслі дедалі більше з´являються на полицях торгівельних мереж. Звичайно, такі вироби займають преміальний сегмент, тому й декорування їх має бути незвичним та оригінальним. Дуже ефектно виглядає фламбування швейцарської меренги на поверхні святкових виробів. Саме швейцарська меренга має ніжну, легку структуру та глянцеву поверхню. При декоруванні з кондитерського мішка оздоблення набуває витонченості за рахунок чітких рифлених візерунків.   Не потрібно бути справжнім фламбмейстром для отримання елегантного дизайну паски. Для створення  хрусткої карамельної кірочки в техніці «фламбе» необхідно мати спеціальний пістолет (пальник) та яскраву фантазію. Святковості та завершеності композиції надають кандурини.

Child Art. Також цікавим буде дитячий концепт. В основному він полягає в декоруванні  Великодніх виробів маленькими шоколадними кульками, різнокольоровими меренгами та маршмелоу, замість звичної нонпарелі. Дитячу ідею можна доповнити прикрасами з мастики. Яскраві акценти: пряникові зайчата, цукрові курчата, декоративні  яєчка в поєднанні з ніжними тонами викликають найсвітліші почуття.  За думкою багатьох українських мам, малеча полюбляє випічку без особливого наповнення, тому й паска має бути солодкою, смачною та без родзинок, кураги, цукатів. Для довершеності  урочистого образу доречним стане використання барвистої й веселої упаковки.

Сучасний модерн. Цитрусові нотки в смаку притаманні багатьом видам святкової випічки. Вже вважається класикою додавання до тіста відповідних есенцій, цедри, цукатів з лимону та апельсину. Цього року споживання такої продукції досягло піку популярності, на ряду з сирною випічкою та традиційними італійськими Panettone. Причому  така тенденція відмічається і в декоруванні виробів карамелізованими слайсами   апельсину, лимону, лайму, хурми та груші. Поєднання натуральних цукатів  з молекулярним кондитерським мохом та цитрусово-мигдалевою помадкою дозволяє створити незвичайні та своєрідні вироби, що безумовно привернуть увагу покупців.

Відроджена класика. Виготовлення  традиційних пасочок на заквасці набуває сучасного подиху. При виробництві використовують як власноруч вирощені, так і промислові закваски з невисокою кислотністю. Останні мають перевагу, перш за все за рахунок стабільної якості продукту та легкості застосування.  Дивовижний вершковий смак,  ніжний аромат та неперевершена виразність  – все це  притаманно Великоднім  виробам на заквасці!

Як і раніше, тенденцією на індустріальних підприємствах  є подовження термінів придатності готової продукції. В першу чергу, для збереження м´якості до рецептури вносять спеціальні інгредієнти: поліпшувачі, емульгатори, ферменти, яєчні жовтки, значну кількість жиру, редукуючі цукри. З метою покращення ефективності зберігання та транспортування  продукції  також слід забезпечити її герметичне  пакування.

Кожного року компанія Торговий дім «Золота миля» влаштовує тематичні семінари для спеціалістів галузі. Актуальність  таких заходів спонукає технологів-новаторів проводити їх частіше та розширювати горизонти для відвідувачів, серед яких є й іноземні гості. Цьогоріч фахівці Інноваційного центру  презентували трендові  елементи оздоблення, передові технології, нові креативні рішення в оформленні та виготовленні святкової випічки. Слід відмітити, що левова частка представленого в серії  майстер-класів буде впроваджена на хлібопекарних та кондитерських підприємствах України.

Напередодні Світлого свята Христового Воскресіння бажаємо всім виробникам сил,  наснаги та натхнення для створення  Великодніх шедеврів, а споживачам – мати на столі смачну, оригінальну випічку. Нехай це величне свято наповнить серця світлим почуттям надії та любові, дарує щастя, мир і добро!

Наталія Танаскова, керівник Центру інноваційних технологій

                                            Наталія Середа, провідний технолог ПП «Торговий дім «Золота миля»

Підписатися на розсилку новин:
  • captcha